Actief en sportief

Door de gevarieerde omgeving en ligging is Daarle een perfecte uitvalsbasis voor sportieve activiteiten.

Fietsen
Daarle heeft een eigen bewegwijzerde fietsroute rondje Daarle. Verder bevinden zich in Daarle meerdere knooppunten van het fietsroutenetwerk Overijssel, waarmee u uw eigen route kunt samenstellen. In het netwerk zijn rustpunten te vinden zoals Zorgboerderij De Esrand en Crumelhaeve. Op deze punten kunt u genieten van gastvrije pauzeplekjes.

Wandelen
Vanuit het wandelnetwerk Twente starten vanaf 'n Tip vier bewegwijzerde wandelroutes. Ten zuiden van Daarle bevindt zich boerenlandpad Hoge Hexel, een mooie tocht van 5 kilometer langs schouwpaden, akkers, weilanden en natuurgebieden.

Bijzonder mooi is de Daarler Es, het Overijssels Kanaal en de Slagen, een gebied met bos, weide en vennetjes aan de oostkant van de es.   

Ook in de omgeving van Daarle, binnen een straal van circa 10 kilometer, vindt u vele natuurgebieden waar u prachtig kunt wandelen en fietsen zoals De Zandstuve, het Wierdenseveld, Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug, de Lemelerberg, Landgoed Eerde en Engbertsdijksvenen.

Kanovaren
Het Overijssels kanaal en de Linderbeek liggen bij Daarle direct naast elkaar. Dat maakt Daarle tot de ideale opstapplek voor de 17 kilometer lange kanoroute Linderbeek. De gehele route die ook over de Regge leidt is voorzien van kanostoepen.

Andere outdoor activiteiten
Familiefietsen huurt u bij Tjoeke Tjoek kinderboerderij en electrische fietsen bij Valk Tweewielers. Aan de rand van Daarle ligt vakantiepark De Tolplas. In de directe omgeving van Daarle vindt u verder een 9 en 18-holes golfbaan en een outdoor center. Meer informatie over andere activiteiten in de gemeente Hellendoorn is te vinden op de website van de VVV