Wijkagent

In Daarle hebben we een wijkagent. U kunt contact met haar opnemen voor niet spoedeisende hulp.

De wijkagent voor Daarle is Henri Averesch, u kunt hem bereiken via 06-51789130 of via e-mail: henri.averesch(at)politie.nl. Bij geen gehoor kunt u zijn voicemail inspreken. Voor verdachte situaties kunt u ook 112 bellen, u wordt dan doorverbonden naar de politie.

U kunt de wijkagent ook bereiken op 0900-8844. Vraagt u naar uw wijkagent, dan wordt u doorverbonden. Is de wijkagent niet in dienst dan wordt u via het afdelingssecretariaat van Hellendoorn verder geholpen.

Meer informatie over de lokale politie vindt u hier. Voor spoedeisende hulp moet u natuurlijk 112 bellen.

Onze wijkagent

Mijn naam is Henri Averesch, 41 jaar, afkomstig uit Rijssen. Sinds november 2015 ben ik wijkagent van oa Daarle. Verder bestaat mijn wijk uit  de Kruidenwijk, Hulsen, Daarlerveen en Marle. Ik volg hierbij Christina Maurits op, die vertrokken is naar Almelo.

 

Ik werk  al geruime tijd binnen de politie, zo heb ik gewerkt in Almelo, Rijssen, Wierden en dus nu Nijverdal. Wijkagent ben ik sinds 8 jaar ,voordat ik wijkagent werd in Nijverdal was ik werkzaam als wijkagent in Enter en omliggende buurtschappen.

 

Ik ben minimaal 2 dagen in de wijk gepland als wijkagent voor de wijk, in de overige uren draai ik gewoon mee in de bereikbaarheidsdienst ( tijden vroege/late of nachtdiensten inkomende meldingen afhandelen), en ben ik lid vd voetbaleenheid wat inhoudt dat ik veelvuldig aan het werk ben bij voetbalwedstrijden van Heracles Almelo.

Ik ben wijkagent  geworden omdat ik wat verdieping  zocht in het politiewerk. Wie zijn de mensen in de wijk, wat voor problemen hebben ze en hoe kun je gebruik maken van je netwerk om de juiste hulp te kunnen bieden. En hoe breng je elkaar in stelling vanuit het netwerk. Ik werk vooral samen met de gemeente Hellendoorn en de woningstichting. Mijn werkzaamheden zijn zeer divers, van klachten over blaffende honden tot huislijke geweld, van burenproblemen tot drugsproblematiek.

 

Ik zal het vast niet altijd iedereen naar de zin kunnen maken, dit is nu eenmaal inherent aan het politievak, belangen kunnen tegenovergesteld zijn.. En dit geeft ook niet, zolang we maar in gesprek blijven.

Daarle zie ik als een dorp waar mensen elkaar goed kennen en de zelfredzaamheid groot is. Het aantal meldingen is ook vele malen lager dan de meldingen uit bv de Kruidenwijk.

Doordat de zelfredzaamheid groot is  wordt er niet snel politie gebeld. Maar vergeet niet dat wij als politie niet kunnen beoordelen “normaal” is in Daarle. De inwoners wel.

Ongetwijfeld worden hierdoor verdachte situaties niet gemeld. Dat is jammer.

 

Tijdens de jaarvergadering op 11 april 2018 zal ik een korte presentatie geven over het oprichten van

een whatsapp groep in het kader van buurtpreventie. Bijna alle wijken in de gemeente Hellendoorn hebben dit

reeds ingericht. Een goed middel om criminelen een stap voor te blijven.

 

Ik hoop u dan ook die dag te zien.

Henri Averesch

Henri.Averesch(at)politie.nl

0900-8844