Hartdefibrillator

Een AED (Automatische Externe Defibrillator) hangt in Daarle op de volgende twee plaatsen:

  1. Bij BOSCH DAARLE Diervoeders en kunstmest , Dalvoordeweg 13,  aan de Dalvoordeweg- kant, in een kast, ingebouwd in de muur.
  2. Bij Dorpshuis 'n Kadiek, Nieuwstadweg 1.

De AED kasten zijn te herkennen aan grijze kleur en de groene AED-sticker.

Het apparaat staat achter twee deurtjes. Het eerste deurtje is direct te openen en de tweede deurtje doormiddel van een sleutel. Deze sleutel hangt in een sleutelkast achter een glaasje welke ingetikt moet worden. (life-hammer is aanwezig)

Wanneer het eerste deurtje geopend wordt, gaat er een alarm af. Dit is om misbruik tegen te gaan. Bij serieus gebruik hoeft u zich van dit alarm niets aan te trekken.

Bellijst
De volgende personen zijn opgeleid om deze apparaten te kunnen bedienen:

NaamTelefoonnummer
Han Bosch697215
Marjan Bosch698025
Marjan Koppelman       698161
Alie Reefhuis697367
Jennie Dekker697675
Henny Jansen697725
Gerrit Valk697319
Astrid Poorterman697094

De bovenstaande personen zijn bereid om met het apparaat op pad te gaan, en daarom is het aan te raden om de telefoonnummers van deze personen bij uw telefoonboek te houden of  bij uw alarmnummers.

Er ligt ook een reservesleutel van de AED kast bij Bosch (Dalvoordeweg 13) bij Han Bosch (woont er naast), Marjan Koppelman en Alie Reefhuis.

Het blijft noodzakelijk om direct te beginnen met reanimeren van het slachtoffer en natuurlijk moet eerst 112 gebeld worden.

Verder gebruik
Er zijn meer personen in Daarle die ook een AED opleiding gevolgd hebben. Deze personen mogen het apparaat natuurlijk ook gebruiken. Verder mag het apparaat natuurlijk door iedereen opgehaald worden om door deskundigen te laten gebruiken.