Update: Veiligheidsdag in Daarle

februari 2013

Update 20/3/2013: er komen ook een klassieke en nieuwe demo politie Porsche 911 van Porsche Centrum Twente naar Daarle. Leuk om mee op de foto te gaan! Klik hier voor meer informatie over deze bijzondere auto in Autoweek.

Op zaterdag 23 maart wordt er van 10:00 uur tot 14:00 uur op de evenementenweide in Daarle een zogeheten Veiligheidsdag georganiseerd. De aanwezigheid van verschillende hulpdiensten zorgt voor een belevenis voor jong tot oud.

De burgemeester van Hellendoorn, mevrouw Anneke Raven opent om 10:00 uur dit openlucht evenement.

Verkeersveiligheid
Er wordt een divers programma geboden met onder andere een informatiemarkt. Er komt een vrachtwagen voor een demonstratie van de plek van de dodehoek. Men kan dan met eigen ogen kunt zien wat de blinde vlek is en kan men leren in het blikveld van de vrachtwagen- en buschauffeurs te blijven.

Brandweerdemonstratie
De brandweer staat met een informatiecontainer, een rooktent waar mensen kunnen ervaren hoe het is om door een rokend pand je weg naar buiten te moeten vinden. Ook kun je leren wat je moet doen bij een vlam in de pan en voor de allerkleinsten is er een springkussen.

Politie in actie
De hulpdiensten zijn aanwezig met de verschillende voertuigen. Van de politie is een politiemotor aanwezig waarop de kinderen op de gevoelige plaat vastgelegd kunnen worden door een fotograaf. Ook zal de politie om 11:00 uur en 13:00 uur een demonstratie houden met het bikersteam en de politiehonden.

Ambulance
Verder is er een toelichting over de werkwijze van de ambulancedienst/EHBO en is er fietsenmaker Valk aanwezig die gratis LED-trappers op de fietsen van kinderen monteert.

De veiligheidsdag wordt georganiseerd door de Politie Hellendoorn en de gemeente Hellendoorn in samenwerking met de lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Regio Twente.

De toegang voor het evenement is gratis. Aanbevolen wordt om op de fiets te komen. De evenementenweide bevindt zich aan de Nieuwstadweg/Zandkuilenweg, direct bij sportpark 'n Kadiek.


< Update: Schapen doodgebeten in Daarle