Subsidie voor Dorpshuis 'n Kadiek

april 2014

Op donderdag 13 maart kwam Wethouder Coes naar ’n Kadiek om daar aan het bestuur van het Dorpshuis de subsidie, t.w. € 66.950 te overhandigen om  van ’n Kadiek een wijkgebouw te maken.

Het plan dat hiervoor geschreven is, voorziet in een gebouw dat rolstoel toe- en doorgankelijk is, dat de gelegenheid schept om te ontmoeten, activiteiten te organiseren, cursuswerk, vergaderingen, en is vooral laagdrempelig en voor alle leeftijden, overdag en ’s avonds.

In het plan staan 8 speerpunten.

1.    Biljartzaal aanpassen voor Socio-Plus; dagvoorziening voor ouderen/gehandicapten zonder indicatie i.o.m. Caro Care. Er kunnen activiteiten gehouden worden, cursuswerk,ook overdag. Juist omdat het een eigen (achter) ingang krijgt, eigen keukenblok, met fornuis en vaatwasser. En een eigen toilet. Hierdoor is het ook mogelijk dat bedrijven/organisaties hier een werkplek krijgen. Vanaf maart 2014 neemt de RIBW hier al haar intrede op donderdagmiddag.

2.    ’n Kadiek verbinden met Daarle Centraal en Daarle Podium en Kelder veranderen in een Multifunctionele ruimte. Geluiddicht, afsluitbaar, multimedia.

3.    Toegankelijkheid ’n Kadiek en Sporthal; waar nodig deuren verbreden, ingang wijzigen door fietsenstalling aan te pakken, invalidenparkeerplaats, veiliger parkeren.

4.    Multifunctionele Multimedia aanleggen in elke zaal/ruimte

5.    Onderhoudsplan maken met de gemeente voor het groen om ’n Kadiek en nieuwe entree achter ’n kadiek.

6.    Dienstenaanbod van(uit) Daarle, Marle, Daarlerveen voor het gehele gebied afstemmen.

Voor het hele plan geldt dat de insteek is om samen te werken met verenigingen uit Daarle en omstreken om tegemoet te komen aan wensen van inwoners. Hiervoor wordt in april een enquête gehouden onder de bevolking. Daarle heeft al een levendig verenigingsleven, maar misschien zijn er toch nog activiteiten of sporten, bijeenkomsten of cursussen die gemist worden.

bron: www.kadiek.nl


< Kinderen gaan voor schoon Daarle