Samen zorgen voor park Daarle Centraal

september 2014

Op zaterdag 1 november gaan we het park Daarle Centraal openen. Verdere informatie hierover volgt. U en jij bent hierbij van harte welkom om deze aanwinst voor het dorp te vieren.  

In park Daarle Centraal is veel tijd, geld en energie gestoken. Geweldig is om te zien dat er veel gebruik gemaakt wordt van de wandelpaden, kunstgrasveld en speeltoestellen. Wel jammer is dat we voor de opening al moeten constateren dat er vernielingen zijn aangericht aan het hekwerk van het kunstgrasveld en het omliggende groen. Ook zien we zwerfafval ontstaan. We hopen dat het hierbij blijft.

Onze oproep is om zuinig te zijn op park Daarle Centraal. Laten we elkaar aanspreken op ongewenst en onveilig gedrag.

  • Houd de omgeving schoon van afval, peuken en hondenpoep.
  • Houd honden bij voorkeur aan de lijn, zeker op momenten dat er kinderen spelen.
  • Fietsen op de paden mag, maar met gepaste snelheid en stap even af wanneer er wandelaars of spelende kinderen in de buurt zijn.
  • Zet geen fietsen op het pad of vlak bij een speeltoestel.
  • Let op voor kleine kinderen: bij veel regenval kan er water in de Wadi staan.
  • Toegang tot het park en het gebruik van de speeltoestellen is voor eigen risico.

Kunstgrasveld
Regelmatige gebruikers van het kunstgrasveld roepen we op om zelf takjes, bladeren of steentjes weg te halen. Af en toe een bezem meenemen om het veld te vegen is ook welkom. Het verlengt de levensduur van de kunstgrasmat. Ga niet op het hekwerk of doelen zitten. Houd je verder aan de regels die te lezen zijn bij de ingang van het veld.

Kabelbaan
De kabelbaan is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. Ga alleen zittend van de kabelbaan en niet met meer dan één persoon tegelijk. Let op of de omgeving vrij is van personen, fietsen of andere materialen. Ga niet slingeren met de kabelbaan.

Klimtoestel
Het klimtoestel is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. Parkeer geen fietsen e.d. op het valgedeelte van het toestel.

Met een aantal (fatsoens)regels, sociale controle, gezond verstand en een beetje hulp van de gebruikers hebben we samen veel plezier van dit mooie park. 


< Geen Hellendoorn Rally in Daarle