Update: Politie onderzoekt brandstichtingen in Daarle

januari 2013

Update 1/1/2013: de politie heeft tot dusver nog geen daders of verdachten opgepakt. Het onderzoek is nog in volle gang. Ondanks dat er de afgelopen weken geen branden zijn gesticht is het belangrijk dat iedereen waakzaam blijft en bij een verdachte situatie de politie belt.

28-11-2012 Vanaf 8 september 2012 hebben zeven branden plaatsgevonden in Daarle, waarvan de politie vermoedt dat ze zijn aangestoken. 

Op zaterdag 8 september omstreeks 02.45 uur heeft er brand gewoed in een vuilcontainer in de tuin van een woning aan ’t Caphorst. De vuilcontainer is volledig uitgebrand en er was schade aan een schuurtje waar de vuilcontainer naast stond. Diezelfde nacht is er omstreeks 3.15 uur een personenauto in brand gestoken aan de E.J. Boschweg.

In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 september is brand gesticht bij een bedrijf aan de Hellendoornseweg. Daar werd een poging gedaan de goederen in brand te steken, maar dit mislukte. In datzelfde weekend werden goederen in brand gestoken bij een pand aan de Nieuwstadweg.

Zondag 28 oktober omstreeks 03.15 uur werd een brand ontdekt in twee vuilcontainers bij een woning aan ‘t Caphorst.

Zondag 4 november rond 00.30 uur is een monumentale schuur aan de Watertorenweg in vlammen opgegaan. In de schuur was geen elektriciteit aanwezig, wat brandstichting aannemelijk maakt.

Op zaterdag 17 november is er omstreeks 03.15 uur een brand in een tuinhuisje bij een woning aan ’t Caphorst. 

Gevaarlijk
De politie neemt de brandstichtingen hoog op. Er kan immers groot gevaar voor de omgeving van de brandende goederen ontstaan. Denk daarbij aan woningen, garages of schuren. De politie heeft daarom de afgelopen maanden extra surveillances uitgevoerd tijdens de nachtelijke uren. Daarnaast is er een onderzoek opgestart om de dader(s) te achterhalen.

Getuigenoproep
De politie roept inwoners van Daarle op om extra alert te zijn op verdachte situaties in de nachtelijke uren. Ziet u een verdachte situatie, bel direct 112! Geef een brandstichter daarnaast geen mogelijkheid om brand te stichten. Sluit schuttingdeuren en poorten af en zorg dat vuilcontainers niet toegankelijk zijn voor onbevoegden.

Daarnaast vraagt de politie burgers die iets verdachts gezien hebben rondom de genoemde brandstichtingen of die op andere momenten verdachte situaties gezien hebben, contact op te nemen met de politie Twente, team Spyro. Dat kan op nummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

bron: Politie.nl, 29-11-2012


< Benefietconcert Serious Request