Invulling woonservicegebied Daarle

oktober 2013

Daarle is verkozen tot centrale locatie voor één van de vijf woonservicegebieden in de gemeente Hellendoorn. Het gebied omvat de kernen Daarle, Daarlerveen en Marle.

Voor het woonservicegebied is een werkgroep uit de drie kernen samengesteld. Ook leden van het Plaatselijk Belang Daarle zitten in de werkgroep.

Concrete uitkomst is dat Dorpshuis ’n Kadiek is uitgekozen tot centrale woonservice-accommodatie voor deze drie kernen. Het bestuur van ’n Kadiek werkt momenteel een plan uit om het dorpshuis beter geschikt te maken voor activiteiten op het gebied van zorg en welzijn. Voor dit plan is er een maximale bijdrage van € 67.000 beschikbaar. Meer informatie hierover vindt u in ons dorpsblad.

Ook het plan ‘Daarle Centraal’ is gericht op het versterken van zorg en welzijn. De verharde wandelpaden en sport- en spelvoorzieningen (o.a. jeu de boules baan) in het multifunctionele plan zijn vanuit ’n Kadiek direct bereikbaar. Daarmee versterken beide plannen elkaar. Het Plaatselijk Belang is druk bezig om de begroting voor het plan ‘Daarle Centraal’ rond te krijgen.

Als Plaatselijk Belang Daarle hopen we dat beide plannen door kunnen gaan. Op deze manier ontstaan er meer en betere zorg- en welzijnsvoorzieningen, waar volgens het dorpsontwikkelingsplan en het recente gemeentelijke leefbaarheidsonderzoek (2013) een enorme behoefte is.


< Daarle geeft leefomgeving 7,7