Duurzaamheidsmarkt Daarle 30 november

november 2019

Afgelopen jaar hebben de ontwikkelingen met betrekking tot de landelijke energietransitie ook vorm gekregen in Daarle. Daarle wil graag zelf de regie houden en denkt daarom mee. We hebben ons als doel gesteld om Daarle energie neutraal te maken. Dat kunnen we uiteraard niet zelf.

Door mensen bewust te laten worden van de mogelijkheden van duurzame energie hopen we hierin stappen te kunnen maken. U kiest zelf wat u hiermee doet.

Sinds september dit jaar zijn daarom 3 werkgroepen gevormd. Deze houden zich bezig met inventariseren, financiën en techniek. Wat meteen duidelijk werd is dat het onderwerp nog weinig leefde. Inmiddels is daar ook in de landelijke media veel aandacht voor.

Om een en ander dichterbij te brengen zijn al verschillende informatie avonden gehouden en de werkgroepen samen gesteld. Hier kwam al vrij snel naar voren dat er een duurzaamheidsmarkt gehouden moest worden met ondernemers uit de buurt en oplossingen voor energievragen "dicht bij huis".

Daarom organiseert de werkgroep Duurzaam Daarle op 30 november een duurzaamheidsmarkt. Bij het melkveebedrijf van de fam. Fokke aan de Esweg 33 is dit jaar een pelletkachel geïnstalleerd. Ook liggen er zonnepanelen op het dak. Dit zorgt ervoor dat melkveebedrijf Fokke energie neutraal is. Tijdens de duurzaamheidsmarkt kunt u een kijkje komen nemen hoe dit in zijn werk gaat.

Daarnaast staan verschillende bedrijven op deze markt.
- FH Loohuis, installatie voor info over zonnepanelen, pelletkachels, zonneboilers, warmtepompen en ledverlichting.
- Alpine isolatie met informatie over allerlei isolatie mogelijkheden waaronder ook glasisolatie.
- Green infra is een onderdeel van Kroezen Infra uit Tubbergen. Zij hebben "groene" oplossingen in de zin van verticale windturbines en wind wokkels. Ook leveren ze bijv. lantaarnpalen op zonne energie.
- Duurzaam thuis Twente kan u tips geven over hoe u uw huis energie zuinig kunt maken.
- Daarnaast zal Vogelsangh aanwezig zijn om u alles te vertellen over pellet kachels en kachel onderhoud.
- Esbe Solar zal aanwezig zijn met informatie over de participatie mogelijkheden van het zonnepark aan de Dalvoordeweg.

We hopen dat de markt goed bezocht gaat worden en we plannen kunnen maken voor een energie neutraal Daarle.

Laat u inspireren. De koffie staat klaar!


< Enquête woningbehoefte Daarle