Open Monumentendag in Daarle

augustus 2013

Op zaterdag 14 september 2013 is het weer Open Monumentendag. In heel Nederland zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten gratis toegankelijk voor iedereen. Ook in Daarle zijn er dit jaar deze dag verschillende mooie bezichtigingen.

Het thema dit jaar is 'Macht en Pracht'.

- De Hervormde Kerk aan de Dalvoordeweg in het centrum is geopend en wordt het monumentale Van Dam orgel (Rijksmonument uit 1872) bespeeld.

- Boerderij Schuttevaar aan de Haarweg is te bezichten met een ouderwets ingerichte boerenkeuken. Ook is aan de Haarweg een voormalige veestal met een aantal oude gerestaureerde bromfietsen te bezichtigen.

- Aan de Hellendoornseweg is een boerenschuur met allerhande oude werktuigen, tractoren, boeren en timmergereedschappen.

- Aan de Kruimersweg is de deel van het erf De Brugge (aan het Overijssels kanaal) geheel ingericht met oude boeren- en timmergereedschappen, schilderijen en enkele harmoniums en allerhande dingen uit het verleden. Vanaf 10:00 uur tot 13:00 uur bent u op dit erf van harte welkom.

De Open Monumentendag is van 10:00 uur tot 16:00 uur. Alle bezichtigingen in Daarle liggen aan de fietsroute 'rondje Daarle', die u vanaf de Daarlese Brink kunt fietsen. Meer informatie over alle bezichtigingen in de gemeente Hellendoorn vindt u op de website van VVV Hellendoorn.


< Verdere verkoop natuur afgeblazen