Cogas wil glasvezel aanleggen in buitengebied Daarle

januari 2015

Stichting Glashelder is door de directie van Cogas geinformeerd dat COGAS Kabel Infra het gehele buitengebied van de Gemeente Hellendoorn van een glasvezelnetwerk wil voorzien.

Stichting Glashelder is opgericht door de Plaatselijke Belangen van Egede, Eelen, Hancate en Rhaan, Daarle, Daarlerveen, Hellendoorn, Haarle, ’t Hexel, Hulsen en Marle. Doel van de stichting is om glasvezel gerealiseerd te krijgen in het buitengebied van de gemeente Hellendoorn.
 
Op maandag 26 januari heeft Cogas aangekondigd dat in het buitengebied van alle COGAS gemeenten in Twente, plus de gemeente Hellendoorn, glasvezel wil aanleggen. Dit betekent dat Cogas ook alle huishoudens in het Daarlese buitengebied een glasvezelaansluiting gaat aanbieden.

Dit Cogas netwerk zal pas gerealiseerd worden wanneer een bepaald percentage van de inwoners het aanbod van COGAS accepteren. Om dit percentage te bereiken zoekt Cogas samenwerking met alle lokale Plaatselijke Belangen. Plaatselijk Belang Daarle staat in principe positief tegenover deze ontwikkelingen.

Verdere informatie volgt.


< Toename bedrijvigheid platteland