Buitengebied Daarle krijgt glasvezel!

mei 2016

Glasvezel Buitenaf, onderdeel van COGAS Kabel Infra Buitengebied BV, bekendgemaakt dat op 25 april 2015 maar liefst 55% van de huishoudens in het buitengebied van de gemeenten Hellendoorn en Wierden een abonnement hebben afgesloten voor een glasvezelaansluiting. Hiermee is het doel van minimaal 50% deelname ruimschoots behaald en wordt het netwerk daadwerkelijk aangelegd!

Vanaf volgende week start de aannemer GNT (Glasvezel Net Twente: een samenwerking tussen de aannemers BAM Infra Telecom B.V. en Van Gelder Telecom B.V.) met de voorbereidingen. Zo komt de aannemer bij iedereen langs om te kijken waar de aansluiting precies gemaakt gaat worden. Half mei zal de eerste schop de grond in gaan. De verwachting is dat medio 2017 de aanleg in de gemeenten gereed zal zijn. Alle inwoners ontvangen aankomende week meer informatie.

Namens alle Plaatselijke Belangen en de Dorpsraad Hellendoorn wil het bestuur van Stichting Glashelder iedereen die zich over de afgelopen maanden heeft ingezet voor dit glasvezelproject heel hartelijk bedanken voor hun steun en medewerking. Dankzij uw inzet worden meer dan 96% van de huishoudens in het buitengebied aangesloten op het nieuwe netwerk. Wij hebben nog niet iedereen kunnen overtuigen van het belang van glasvezel, maar wij zijn buitengewoon dankbaar dat het buitengebied grotendeels ontsloten wordt.

Heel veel dank, het buitengebied van Hellendoorn vaart er wel bij.


< Plan voor industrieterrein in Daarle