Bouw je eigen starterswoning in Daarle!

januari 2015

Ben je starter en wil je voor het eerst een woning kopen? Dan kan het lastig zijn om in Daarle een betaalbare woning te vinden. Plaatselijk Belang Daarle onderzoekt samen met de gemeente Hellendoorn of er starters in Daarle zijn die belangstelling hebben om een woning te bouwen in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

In Daarle is twee keer succesvol een CPO project afgerond. Een voorbeeld van zo’n project zijn 4 woningen die gebouwd zijn aan het Oetbrink 31 t/m 37 in Daarle. Ook dit mogelijke nieuwe CPO project wordt gebouwd aan de Oetbrink in Daarle West. Met het nieuwe park Daarle Centraal in de buurt en verschillende voorzieningen op loopafstand de ideale woonlocatie! 


Wat is CPO?
Bij Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) vormen aanstaande kopers samen een vereniging. Ze treden samen op in de vereniging op als opdrachtgevers voor de bouw van de woningen. Zij besluiten samen wie de architect wordt en/of welke aannemer de woningen mag bouwen. Zo hebben ze maximale invloed op de bouw, de indeling en de grootte van de woning en kan gezamenlijk bouwen geld besparen. Wel moet je je houden aan de voorwaarden die de gemeente stelt en de voorwaarden die binnen de CPO-groep samen zijn afgesproken. De vereniging van kopers laten zich – in ieder geval tot de start van de bouw – begeleiden door een professioneel bureau.


Voor wie?
Voor starters die voor het eerst een eigen woning willen kopen en een sociaal- of economische binding met Daarle hebben.

Interesse?
Bij voldoende belangstelling is de gemeente bereid om opnieuw een CPO-project mogelijk te maken. Belangrijke voorwaarde is dat er voldoende starters zijn die concrete belangstelling hebben. Samen met hen willen Plaatselijk Belang en de gemeente Hellendoorn in gesprek over de mogelijkheden.

Heb je interesse, stuur dan een email naar M.van.Sermondt@Hellendoorn.nl of meld je bij een bestuurslid van Plaatselijk Belang Daarle.


< Uitstel besluit gemeente over aankoop industriegrond