Update: Boek 'Canon van Hellendoorn' uitgebracht

oktober 2013

Update 14/10/2013: Het boek 'Canon van Hellendoorn' is vanaf nu ook te koop bij de bibliotheek in Daarle.

Op 14 september 2013 - Open Monumentendag- is in de protestantse kerk van Hellendoorn het boek 'De Canon van de gemeente Hellendoorn' uitgereikt. Het boek bevat de essentiële momenten in de historie van de gemeente Hellendoorn.

Het boek bevat enkele prachtige 'Daarlese' hoofdstukken over onder meer de knuppelbrug, de eerste vermelding van Daarle, het Daarler Doopvont, het Overijssels kanaal en de Daarlese watertoren. Bennie Marsman heeft als lid van de Canoncommissie de Daarlese inbreng verzorgd.  

De 'Canon van de gemeente Hellendoorn' bestaat in totaal uit vijftig hoofdstukken (vensters), verdeeld over 119 pagina’s en geeft een goed beeld van de geschiedenis van de gemeente Hellendoorn. Van het ontstaan van de Sallandse Heuvelrug rond 200.000 jaar v. Chr., via onder andere de Daarler Doopvont, het ontstaan van Nijverdal in 1836, de verwoestende brand in 1836, de komst van de Molukkers begin jaren zestig, het bombardement op 22 maart 1945 waarbij maar liefst 73 inwoners omkwamen, De Lantaarn en Caraco IJs (nu Ben & Jerry’s) tot het aanwijzen van het Park Sallandse Heuvelrug (het deel van Holten naar Hellendoorn) in 2004.

Er is ook een digitale Canon. Deze vindt u hier. Op deze website vindt u ook de canons van andere gemeenten.

Het boek 'Canon van de gemeente Hellendoorn' kost 12,50 euro en is verkrijgbaar bij de verschillende boekhandels in de gemeente.


< Open Monumentendag in Daarle