Het Boek

In ons dorpsblad ‘DOARLE OONS DORPIE’ hebt u wellicht over project ‘Groote Jan’ gelezen.

Inmiddels schieten we al flink op met het samenstellen van het nieuwe boek. Het boek van Dominee Van Nie uit 1946 is er volledig in opgenomen en wordt aangevuld met korte teksten die makkelijker lezen. Met toelichting en mooi fotowerk wordt het bijna 200 pagina’s dik. De opwinding dat de bevrijders er aan kwamen. Hoe iedere goeie Hollander dolblij en elke NSB’er doodsbang was op dinsdag 5 september 1944. Wat er gedropt werd op 12 september. Hoe zwaar het werd toen de slag om Arnhem werd verloren. Hoe moeilijk de wintermaanden waren. Waar 6 april 1945 de bevrijdingsrede in Daarle gehouden werd. Alles kunt u lezen in dit ooggetuigenverslag van Dominee van Nie.

We willen dit boek voor iedereen beschikbaar stellen. Voor uzelf, maar misschien ook voor uw kinderen en voor komende generaties.

p>In september dit jaar hopen we met scholieren de dropping in het Hexelse Flier na te spelen. Verder wordt er een ‘Keet’ gebouwd waar verhalen worden verteld over onderdrukking, verzet en bevrijding. 

Voorinschrijven voor het boek Bericht voor Groote Jan kan helaas niet meer. Wilt u zonder voorinschrijving wel een boek bestellen, neem dan contact op met Roelof Menkveld: rmenkveld(at)cs.com.

De projectgroep ‘Groote Jan’