Bezoek spionagekeet

Bezoek de Keet

 

De Keet op de Piksen in Daarle werd eind augustus 1944 gebouwd door verzetsmensen. Dat gebeurde in opdracht van kapitein Lancker, de verzetsleider. De Keet was, samen met het Kenkhuus, bedoeld als actiecentrum. Lancker wist dat de bevrijders van plan waren in september door te stoten. Vanuit België in één keer tot voorbij de Rijn en de IJssel.

Het verzet moest helpen door ‘hinderacties’ achter het front. Daarom werden er wapens gedropt en springstof. Er kwamen ook zenders om berichten in geheime code door te geven naar Londen.

Keetbezoek

 In het bos langs de Piksenweg, tussen de Schaddenbeltsweg en de Saamsweg, is de Keet weer nagebouwd. Daar wil de projectgroep ‘Groote Jan’ verhalen vertellen. Wat is er gebeurd en waarom? En wat gebeurde er toen de bevrijding uitbleef? Het zijn verhalen uit het boek ‘Bericht voor Groote Jan’.

Belangstelling?

Het bezoeken van de keet is mogelijk op 14, 20, 21, 27 en 28 september. Je kan je opgeven voor de genoemde data/tijden via ia deze link.

Indien je een speciaal verzoek hebt mail dan naar keetbezoek(at)gmail.com. Dit geldt onder andere voor opgaves buiten genoemde data/tijden. Houd er rekening mee dat we aan dit verzoek kunnen voldoen indien de groepsgrootte ca. 10-20 personen is. Ook overige vragen kunnen worden gesteld via dit e-mailadres.