Groote Jan

Het project ‘Groote Jan’ is een initiatief in Daarle in het kader van 75 jaar vrijheid. Het doel is het doorgeven van verhalen van onderdrukking, verzet en bevrijding.
Om dit doel te bereiken is de projectgroep Groote Jan opgericht. Ali van Buuren en Roelof Menkveld leiden de projectgroep en hebben allerlei activiteiten opgezet in de tijdslijn van 75 jaar na dato.

Vorig jaar is het boek ‘Bericht voor Groote Jan’ opnieuw uitgebracht. Met de originele tekst maar in een eigentijdse vorm met toelichting en foto’s. Er zijn nu (begin februari 2020) nog boeken te koop. Het boek kost € 25,- per stuk (alleen contant betalen mogelijk). Bij interesse neem contact op met Roelof Menkveld, Hellendoornseweg 2a of e-mail naar rmenkveld@cs.com .

Verder heeft de projectgroep nog meer activiteiten opgezet en/of georganiseerd samen met deelgroepen. De dropping van wapens en geheim agenten is vorig jaar nagespeeld (Bericht voor Groote Jan) en er zijn verhalen verteld in het nagebouwde hoofdkwartier van kapitein Lancker (het Keetbezoek).  We hebben veel bezoekers gehad waaronder ook veel jeugd.